BLC Talk by Buket Ela Demirel on March 28

Dear all,

The Department of Linguistics would like to announce a BLC talk on Thursday, March 28th. The talk by Buket Ela Demirel on " Dil - Kimlik İlişkisi ve İletişim Farkındalığı Üzerinewill take place in JF 321 at 17:00, and will be open to everyone.

Date: Thursday, March 28th, 2019
Time: 17:00
Title: "Dil - Kimlik İlişkisi ve İletişim Farkındalığı Üzerine"

Buket Ela Demirel, işaret dili ve sağır toplumundaki kültürel-sosyal değişimler üzerine çalışmalar yapan araştırmacı sosyologdur. 2013 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olmuştur. Lisans eğitimini alırken Düşler Akademisi (2010), Vodafone Vakfı (2011), Koç Vakfı (2012-2014), İKSV (2016), gibi birçok sivil toplum örgütünde engelli ve sosyal dezavantajlı gruplara özel ve öncü projelerde rol almaya başladı. Words of Silence oluşumunun kurucusu olan Demirel, gönüllü eğitmenlerle birlikte işaret dilinde yapılmış ilk ücretsiz EKPSS kursunu(2015-2016) düzenledi. Defrap (2017) grubunun ‘Eller Konuşur’ şarkısının işaret söz yazarı olmasının ardından İKSV Alt Kat ve İstanbul Müzik Festivali’nin işbirliğinde oluşturulan Birlikte Güçlü Sesler Korosu’nun işaret dili söz yazarlığını yapıyor. Şu an Boğaziçi Üniversitesi Dilbilim Bölümü’nde Türk İşaret Dili ve Sağır Toplum Kültürü üzerine araştırmacı olarak çalışmaktadır. 2,5 yaşında geçirdiği havaleden dolayı ağır düzeyde işitme kaybı olan Demirel, Türk İşaret Dilini ve Türkçeyi ileri derecede akıcı konuşabiliyor.